Wat is de juiste verwarmingstemperatuur bij u thuis?
240
post-template-default,single,single-post,postid-240,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,wp_review_comments_template,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-timmers-gastechniek by createria.be,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Ontdek hoe de juiste verwarmingstemperatuur bij u thuis uw comfort permanent verzekert

Thuiskomen in een koud huis is voorgoed verleden tijd. Temperatuurregeling is steeds mogelijk.

Piek stoken wordt nog vaak toegepast in renovatieprojecten. In ruimtes die niet gebruikt worden, kiest men er bewust voor om de verwarming uit te schakelen. Ook bij afwezigheid wordt dit gedaan.

Aan piek stoken, waarbij u niet de juiste verwarmingstemperatuur bij u thuis heeft, zitten heel wat nadelen.

De ketel krijgt het hard te verduren.

 • Om de hoge vertrektemperaturen aan te kunnen die nodig zijn om de woning in 10 à 15 minuten opgewarmd te krijgen moeten de ketels moeten een enorm groot vermogen in gang zetten en heeft men radiatoren nodig die over gedimensioneerd zijn.
 • De vele start-stops die men krijgt zijn nefast voor de slijtage en bedrijfszekerheid. Het vermogen van de ketel hangt samen met de warmte-afname van de radiatoren in uw woning.

De verwarmingstemperatuur bij u thuis is niet overal aangenaam.

 • Er ontstaat een droge lucht door de hogere temperaturen.
 • De juiste verwarmingstemperatuur bij u thuis voor comfort wordt niet bekomen. Zonder isolatie in de binnenmuren verdwijnt de opgewekte warmte in de woonkamer naar andere ruimtes.
 • De verwarming in het volledige huis valt uit als u eraan dacht de kachel aan te doen. De thermostaat bedient immers de ketel.

Een toepassing uit de praktijk rondom de energieverspilling.

 • Piek stoken en een slecht gebruik van de verwarmingsinstallatie zijn energieverslindend. Een voorbeeld uit de praktijk maakt dit duidelijk.

Stel u een tijdslijn voor waarbij 2 personen vertrekken om 8 uur en om 22 uur gelijktijdig aankomen op een afgesproken plaats.

Piet legt deze afstand af met een voertuig met een kleine motorinhoud. Hij rijdt constant tegen een snelheid van 50 km/u. Jan legt dezelfde afstand af met een voertuig met grote motorinhoud en met een snelheid van 200Km/h. Hij stopt tijdens zijn reis 20 keer aan een café. Dit is voor Jan misschien wel aangenaam, maar minder goed voor zijn geldbeugel.

Ditzelfde principe geldt ook voor uw verwarmingsinstallaties!

Onze tip: de juiste verwarmingstemperatuur bij u thuis dankzij een degelijke ketel.

Het is mogelijk om verschillende omgevingsschommelingen en de verwarmingstemperatuur bij u thuis op elkaar af te stemmen.

Het geheim van een goede radiator is een aangepaste weersafhankelijke sturing die ruimtetemperaturen compenseert.

Door het modulair regelsysteem is het mogelijk om in functies van de buitentemperatuur en tijd elke ruimte een aparte temperatuurinstelling te geven. Dit gebeurt door thermostatische radiatorkranen.

Hoe komt u tot een goede verwarmingstemperatuur bij u thuis?

 • De buitentemperaturen worden gemeten en naar een elektronisch regelpaneel gestuurd.
 • De warmte blijft geregeld via de klokthermostaat, al is het uiteraard mogelijk een nachtverlagingstemperatuur in te stellen.

Wanneer men bijvoorbeeld de kachel of openhaard aan doet in de woonkamer zullen de thermostatische kranen hier de warmtetoevoer stoppen op 23°C indien ze zo zijn ingesteld.

De geleverde warmte van de ketel wordt daarna nog steeds verdeeld over de andere radiatoren die nog in actief zijn, bijvoorbeeld voor de badkamer 24°C en slaapkamers 15°C

Het modulair systeem zorgt niet alleen voor het juiste vermogen van de ketel. Ook het juiste debiet in de radiatoren wordt geregeld Dit heeft als resultaat dat stromingsgeluiden en extra stroomverbruik gereduceerd worden.

We wensen uiteraard het vermogen van de verwarming onafhankelijk te bepalen ten opzichte van het vermogen om warm water aan te maken. We kiezen er daarom voor om te werken met aparte boilers. We gebruiken liefst geen doorstromer.  Hierbij dient immers het vermogen van de ketels terug verzwaard te worden om voldoende comfort en warm water te kunnen leveren.

Duurzaam verantwoord.

Een verwarmingsketel met weersafhankelijk regulatie scoort hoog op het vlak van ecologie

 • Zuinigheid is troef. Er is veel minder energieverbruik nodig.
 • Doordat er geen aan- of uitregeling is, is er minder stilstand-verlies.
 • Ecologisch is een thermostatische verwarming uitermate verantwoord. Doordat de brander niet zo vaak start, vermindert ook de uitstoot van schadelijke gassen.

Overal gezond comfort en de juiste verwarmingstemperatuur.

De voordelen thermostatische verwarming zijn duidelijk:

 • De lucht blijft gezond. De radiatoren hebben immers een lage vertrektemperatuur van 45 à 55 °C.
 • Elke ruimte kan apart verwarmd worden dankzij de statische regeling.
 • Alle kamers genieten van de juiste verwarmingstemperatuur.
  • Algemeen is dit 21 °C.
  • De ideale temperatuur in huis als je weg bent bedraagt 18 °C.
  • Woonkamer s’ nachts: 18 °C.
  • Kinderslaapkamer:15 °C.

Wij hopen dat dit artikel over de juiste verwarmingstemperatuur voor u nuttig is. Als u meer informatie rond verwarming wilt ontvangen of als u vragen heeft, mag u zeker uw commentaar hieronder noteren.

Wilt u worden verwelkomd met een aangename verwarmingstemperatuur bij u thuis? U hoeft hiervoor geen extra kosten te maken. Ik nodig u uit om contact op te nemen met Timmers Gastechniek! Wij kunnen u een optimaal comfort thuis op permanente basis verzekeren.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.