Verwarming | Timmers Gastechniek
120
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-120,qode-quick-links-1.0,wp_review_comments_template,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-timmers-gastechniek by createria.be,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Verwarming

Onderhoud, herstellingen en installaties

Mijn job is ervoor te zorgen dat u een efficiënte verwarmingsinstallatie heeft waarmee u zeker bent van een aangename temperatuur en sfeer in uw huis op elk moment van de dag.

Een goede verwarmingsinstallatie regelt niet alleen de temperatuur maar controleert ook de verhouding tussen temperatuur, vochtigheid en ventilatie doorheen het jaar.

Onderhoud en herstellingen

Een slecht werkende verwarmingsinstallatie in de winter is geen pretje. Voorkom daarom problemen door een regelmatig preventief onderhoud te laten uitvoeren door Timmers. Ook voor herstellingen kan u bij ons terecht. Heeft u vragen over welke en wanneer er onderdelen hersteld of vervangen moet worden? Ik kan het u allemaal vertellen bij een eerste bezoek.

Kies voor een expert

 

Moderne verwarmingsinstallaties zijn complex omdat ze mechanische onderdelen en elektronische schakelingen combineren. Voor een correcte analyse en herstelling zijn specifieke kennis, ervaring en bekwaamheid om de plannen te lezen absoluut noodzakelijk. Het is dus niet aan te raden om herstellingen zelf uit te voeren of ze toe te vertrouwen aan klussers. Onbevoegd gesleutel aan uw dure installatie kan voor grote financiële kosten zorgen en zelfs het leven van uw familie in gevaar brengen, vooral bij gasketels. Contacteer daarom steeds een gecertificeerd technicus.

Voordelen van een regelmatig onderhoud van uw verwarmingsinstallatie

Het aanschaffen van een gasketel neemt een flinke hap uit uw bouwbudget. Om die investering optimaal te laten renderen is een regelmatig onderhoud door Timmers Gastechniek dus een echte must.

De voordelen van een regelmatig onderhoud op een rijtje:

Lekken traceren

Een lek of gelijkaardig euvel kan extra problemen met zich meebrengen, met onnodige kosten aan het toestel als gevolg. Die kosten kunnen vermeden worden door zo snel mogelijk op te treden. Dankzij een regelmatige controle kan ik deze gebreken voor u traceren voor het te laat is.

Zuiniger verbruik

Een blokkage van onderdelen van wandketels kan mogelijk zorgen dat het toestel in werking treedt zonder dat er ergens warmte gevraagd wordt. Resultaat: u verbruikt onnodig veel gas. Een regelmatig onderhoud garandeert een goede, zuinige werking van uw toestel.

Verlengde levensduur

Net zoals bij een auto of bij mensen, verlengt een goed onderhoud, uitgevoerd door vakmensen, de levensduur van uw installatie. Onderhoud op regelmatige basis stelt de aanschaf van een nieuw toestel vele jaren uit.

Gevaar voorkomen

Een verstopte verluchting, een slecht functionerende schoorsteen, defecte veiligheidsonderdelen van het toestel, gaslekken… Er ontstaan gevaarlijke situaties als zo’n problemen niet tijdig worden opgespoord. Tijdens een regelmatig onderhoud is Timmers Gastechniek uiterst waakzaam om deze gebreken te ontdekken.

Zekerheid

Niets zo vervelend als een centrale verwarming die het putje winter laat afweten. Zorg dankzij een regelmatige controle dat u op beide oren en in een warm bed kunt slapen.

Kostenbesparing

Een defect is altijd mogelijk, maar bij een toestel in goede staat kunnen eventuele probleem in de winter wel sneller verholpen worden. Een herstelling duurt dan minder lang, wat ook weer een verschil maakt voor uw portemonnee.

Installaties

Er zijn verschillende soorten verwarmingssystemen: centrale (één verwarmingstoestel voor heel de woning) en decentrale (er zijn verschillende toestellen voor de verwarming van de ruimtes). Ideaal is om niet afhankelijk te zijn van één systeem en dus enkel op elektriciteit of gas te rekenen. Ik raad het combineren van verschillende systemen aan, zoals de  

combinatie van een zonneboiler en warmtepompen, wat ervoor zorgt dat je niet in de problemen komt als er iets misgaat. Een verwarmingssysteem moet sterk genoeg zijn om voor comfort te kunnen zorgen in alle seizoenen en zo energie-efficiënt mogelijk zijn om de factuur laag te houden. Timmers denkt samen met u na over het beste systeem voor uw woning.

Centrale verwarming met condensatieketels, warmtepompen en zonneboilers

Het principe, de werking en het rendement van condensatieketels, warmte- en zonneboilers en andere systemen zijn allemaal gelijkaardig. Het verschil dat op lange termijn grote kosten kan besparen zit echter in de kwaliteit van de installatie en het product. Het is de overweging dus meer dan waard om nu te investeren in kwaliteit en hier later de vruchten van te plukken.

Ook zijn er premies van de overheid als u kiest voor degelijke energiebesparende oplossingen. Goedkopere oplossingen kunnen op korte termijn veel problemen en hoge herstellingskosten met zich meebrengen. Bij Timmers zit u meteen goed: met mijn ervaring, grondigheid en het samenwerken met de beste fabrikanten kan ik echt het verschil maken.

onderhoud condensatieketel limburg

Condensatieketels

Een condensatieketel laat waterdamp in verbrandingsgassen condenseren en haalt hier energie uit, met als gevolg dat er minder fossiele brandstoffen verbruikt worden. Een condensatieketel kan werken op aardgas of mazout, is milieuvriendelijk en heel zuinig. De prijs van uw aankoop is al na enkele jaren terugverdiend. De volgende zaken neemt Timmers in overweging bij het plaatsen van een condensatieketel:

 • Weersafhankelijke sturing
 • Ketels met verbrandingscontrole
 • Optimaal plaatsen van de buitenvoeler
 • Hoe gebeurt het afvoeren van het condenswater in de ketel?
 • Op welke wijze gebeurt modulatie van het toestel?
 • Waterbehandeling van het vulwater om oxidatie, verstoppingen en roestvorming te voorkomen
 • Waarom we het gebruik van een boiler aanraden
 • De nadelen van een doorstromer

Warmtepompen

Een warmtepomp haalt 80% van haar energie uit de omgeving (aarde, water en lucht) en heeft daardoor een verbruik dat maar liefst 5x lager ligt dan dat van een traditionele verwarmingsketel. De gebruikskost is beperkt tot de elektriciteit die nodig is om de compressor en de bijverwarming aan te drijven.

De volgende details zijn zeer belangrijk om het juiste type van warmtepomp te bepalen en worden nauwlettend door Timmers Gastechniek opgevolgd:

 • Grootte van de woning
 • Isolatie van de woning
 • Welke warmtebronnen zijn toegelaten en kan men toepassen?
 • Kiezen voor een bivalente of monovalente werking?
 • Het juist bepalen van het bivalentiepunt
 • Welke bijverwarming wordt er voorzien?
 • De best mogelijke toepassing in oudere gebouwen
 • Is er een vergunning nodig?

Zonneboilers

Een zonneboiler werkt met een systeem van zonnecollectoren op het dak om uw sanitair water en of Cv water op te warmen – ook op bewolkte dagen wordt Zon- en daglicht omgezet in warmte, deze warmte wordt opgeslagen in een buffervat om alzo het sanitair – en of Cv water op te warmen. Het buffervat zorgt ervoor dat de opgewekte warmte door de zon wordt bijgehouden tot op het moment dat er warm water of verwarming nodig is.

De volgende aspecten zijn belangrijk om een goed functionerend zonnecollector systeem te plaatsen:

 • Optimale oriëntatie van de collectoren op het dak
 • Mogelijke schaduwval van gebouwen of bomen Kiezen voor vacuüm buizen of vlakkeplaatcollectoren
 • Wanneer is verwarmingsondersteuning rendabel? Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnecollectoren voor warm water en verwarming? Meer info hier
 • Combinatie met de bestaande verwarmingsinstallatie
 • Is er een vergunning nodig?

Maak u niet druk over uw verwarming

Neem contact op met een specialist