Elektriciteit: Brandstofcel voor thuis in Limburg met Timmers Gastechniek
465
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-465,qode-quick-links-1.0,wp_review_comments_template,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-timmers-gastechniek by createria.be,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Elektriciteit

Met een brandstofcel haalt u uw eigen elektriciteitscentrale in huis

Wegens Europese problematiek aangaande subsidies en het afraden van het gebruik van fossiele brandstoffen heeft de fabrikant de volledige productie van deze brandstofcellen stop gezet.

Kiezen voor een nieuwe richting, ver weg van grote energiecentrales, hoogspanningskabels en prijsstijgingen?

Het kan! Produceer energie voor verwarming en stroom tegelijkertijd is mogelijk!

 

Een brandstofcel op basis van een keramische SOFC (solid oxide fuel cell) genereert elektriciteit bij u thuis.

 

Deze oplossing wordt ook wel “de ongekroonde koning van de energie” genoemd omdat ze het met een rendement van 60% zelfs beter doet dan de grote moderne elektriciteitscentrales.

 

Een brandstofcel kan naast de bestaande CV-ketel of boiler gemonteerd worden en via de boiler met de centrale verwarming verbonden worden op deze manier haalt men een rendement van wel 80%.

Vergeleken met de traditionele elektriciteitscentrales waar men in de huiskamer maar een rendement haalt van 30%. 

 

Daarom kan je gerust stellen dit toestel economisch en ecologisch een voltreffer is.

Kies maar Brandstofcel voor thuis!

Zo ziet een installatie met een brandstofcel eruit

De brandstofcel is een compacte micro-verwarmingsketel die geïnstalleerd wordt in residentiële en commerciële gebouwen naast een bestaand verwarmingssysteem. De onderstaande afbeelding toont een typische configuratie voor een brandstofcel-installatie:

Hoe werkt zo’n brandstofcel voor thuis nu precies?

Een brandstofcel maakt gebruik van een elektrochemische reactie om uit geschikte brandstoffen energie te genereren.  In een brandstofcel wordt conventionele aardgas gesplitst in haar afzonderlijke bestanddelen en wordt de de waterstof eruit gebruikt om energie te genereren. De brandstofcel wordt aan één kant geladen met zuurstof uit de lucht,

terwijl de waterstof aan de andere kant wordt aangebracht. Door de speciale materiaaleigenschappen van de brandstofcellen kunnen de twee elementen door het membraan heen met elkaar interageren Zo ontstaat er een elektrische stroom tussen de twee kanten en wordt er stoom geproduceerd.

Maak u niet druk over uw verwarming. Neem contact op met een specialist.

Voordelen van brandstofcel voor thuis

Het installeren van een brandstofcel voor thuis is een goed investering voor uw toekomst. Het rendement op lange termijn en de voordelen wegen overtuigend door op de balans:

Grote besparing op de energiefactuur

Eenvoudige en kleine opstelling

Installatie met zeer weinig emissie en geluid

Voorspelbare en continue elektriciteitsproductie

Moduleerbaar systeem in functie van de elektriciteits- en/of warmtevraag

Hoge efficiëntie gepaard met zeer lage CO2-emissie

Efficiënter opwekken van elektriciteit dan het stroomnet

Besparing tot 4 ton CO2 per jaar door warmteterugwinning

De terugvoer van overbodige energie (productie tot 3,5 keer zoveel als de nood voor een gemiddeld huishouden) naar het net

Voldoende warmteproductie voor de dagelijkse warmwaterbehoefte van een gemiddeld huishouden (tot 200 liter warm water per dag)

Maak u niet druk over uw verwarming

Neem contact op met een specialist